Hoofd en Nek

Algemeen

De nek bestaat uit 7 nekwervels, spieren en banden (ligamenten). Gezamenlijk zorgen zij voor een stevige fixatie van de nek en maken tegelijkertijd beweging mogelijk. Tijdens de zwangerschap en na de bevalling kunnen de veranderende hormonen en houding zorgen voor een ander evenwicht in het lichaam, dit kan bijdrage aan het ontstaan van klachten.
Nekklachten bestaan vaak uit pijnlijke, stijve spieren en een beperkte bewegingsvrijheid. Dit kan gepaard gaan met klachten aan de schouders, arm en hand. 
Problemen in de nek kunnen ook hoofd(pijn)klachten veroorzaken. Deze kunnen beïnvloed worden door spanningen of een provocerende houding. Dit kan zelfs leiden tot duizelingen, oorsuizen of oorpiepen en concentratieproblemen. 

Gevolgen

De meest voorkomende problemen zijn het niet goed kunnen draaien bij het omkijken, de invloed van hoofdpijn op dagelijkse activiteiten en het volhouden van de voedingshouding van de baby.

Oplossingen

Fysio- en Manuele therapie kunnen een groot verschil maken bij problemen ontstaan door hoofd- en nekklachten. De specifieke werkwijze bij Praktijk Jij Natuurlijk zorgt voor een juiste en structurele aanpak. Lees hier meer over mijn werkwijze.