Lage rug

Algemeen

De lage rug wordt gevormd door vijf lendenwervels. Bij lage rugpijn wordt ook wel over spit, lumbago of ischias gesproken. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van hernia.
Klachten zoals tintelingen, jeuk of een dof gevoel in het been of voet kunnen ook door problemen in de onderrug worden veroorzaakt. Ook symptomen als pijn of jeuk in de flanken of buik kunnen veroorzaakt worden door rugklachten.
Bij vrouwen verandert er veel in het lichaam tijdens een zwangerschap. De hormonen kunnen al snel leiden tot klachten van stijfheid en pijn in de onderrug, bekken, bil, lies of been.

Gevolgen

De meest voorkomende problemen zijn het niet goed overeind kunnen komen uit de bank en auto of bukken om je schoenen op te pakken.

Oplossingen

Bekken en Manuele therapie kunnen helpen bij zowel acute lage rugklachten als bij langer aanwezige rugklachten. Veel klachten kunnen goed worden verholpen met een juiste en structurele aanpak. Zo kan je blijven genieten van de zwangerschap en de baby. Lees hier meer over de werkwijze.