Onderbeenklachten

Algemeen

Het skelet van het onderbeen bestaat uit het scheenbeen en kuitbeen. Hier omheen lopen spieren, zenuwen en bloedvaten. Deze hebben een belangrijke functie tijdens het lopen. Door verminderde conditie van de spieren en pezen of een verkeerde stand van het onder- en bovenlichaam, kunnen er bij langdurige belasting en grote krachten problemen ontstaan. Een achillespeesblessure, shin splint, zweepslag of hielspoor  zijn de meest voorkomende klachten bij het onderbeen (zie ook enkel en voet).

Bij een verminderde conditie van de bloedvaten ontstaat er verkramping, pijn en vermoeidheid in de benen bij stukjes wandelen. Dit wordt Etalagebenen genoemd. Met een goede behandeling en gericht advies is het niet meer nodig om bij iedere etalage stil te gaan staan om weer een stukje verder te kunnen.

Gevolgen

De meest voorkomende problemen ontstaan bij activiteiten, waarbij de spieren en doorbloeding nodig zijn. Voornamelijk op momenten van wandelen en sporten wordt toenemende pijn ervaren.

Oplossingen

Met behulp van Fysio- en Manuele therapie kunnen de gevolgen van onderbeenklachten in het dagelijks leven worden verholpen. Met een juiste en structurele aanpak is het mogelijk weer pijnvrij te lopen en te sporten. Lees bij werkwijze meer over wat je kan verwachten.