Cursussen

Bewust Ademen en Ruimte Innemen 

Algemeen

  

Jouw lichaam is een zeer wijs en krachtig instrument.

In deze cursussen help ik je bewust contact te maken met jezelf. Je gaat begrijpen en voelen welke mechanisme er in het lijf actief zijn om jezelf te beschermen en hoe je kan ontspannen.  Door met aandacht bij jezelf te zijn in rust en in beweging, gaan we oefenen in wat jouw veilige, ontspannen ruimte is en wanneer de spanning te voelen is en het beschermingsmechanisme actief is.

Je gaat ervaren wat jouw adem kan doen, in stilte en met geluid – jouw eigen geluid en dat dit tegelijkertijd ontspanning in het lichaam en in het hoofd kan brengen. 

Na de basiscursus kan je door gaan met de vervolgcursus, Dit is een verdieping van wat er in de basiscursus geleerd en ervaren is. Verandering begint ten slotte door een stap in een nieuwe richting te maken en om het veranderproces op gang te houden blijven we hier stappen in maken.  
De verschillende oefeningen met de adem, geluid maken, bewegen en ontspannen zorgen ervoor dat je verder kan verkennen wanneer jouw beschermingsmechanisme actief worden en hoe je hierin kan ontspannen. Hiervoor kijken we wat de spanningen zijn die zintuiglijke waarnemingen oproepen, hoe de overtuigingen die in het leven gevormd worden jouw impulsen sturen.
 

 

In de cursus maak ik gebruik van mijn kennis als fysiotherapeut, manueel therapeut en sensi therapeut. Er worden verschillende methodieken toe gepast uit mijn opleidingen in ademhalings- en lichaamswerk. 

 

Kijk voor meer informatie en data van de cursussen bij Bewust Ademen en Ruimte Innemen -Basiscursus- of bij Bewust Ademen en Ruimte Innemen -Vervolgcursus-

Persoonlijke ervaringen

"Ik heb een geweldige ervaring gehad. Nu ben ik mij bewust van waar je ademhaling zit en hoe je gedurende de dag daar invloed op kan uitoefenen.

Ik ben blij dat ik de cursus ben gaan doen."

Maartje Verkuijlen

"Ik ben door de cursus veel bewuster geworden van mijn ademhaling en patronen daarbij. Ook in de momenten zelf, als ik de adem vastzet. Ik heb eerder een andere adem cursus gedaan, maar bij Inge ging het voor mijn gevoel dieper. Door de theoretische uitleg die ze er bij geeft ben ik het beter gaan begrijpen. Hierdoor weet ik beter waar ik op moet letten of wanneer wat belangrijk is. Door het oefenen tijdens bewegen ben ik me bewuster van mijn eigen reactiepatronen, waardoor ik het makkelijker toe kan passen tijdens de dingen van alle dag."

F vd P