Bewust Ademen en Ruimte innemen

-2 daagse Basiscursus-

Bewust Ademen en Ruimte Innemen 

-2 daagse Basiscursus-

  

Het lichaam is een wijs en krachtig instrument

 

Tijdens deze cursus help ik je bewust contact te maken met jezelf, de adem, de ruimte in jouw lichaam en de ruimte die je in neemt ten opzichte van de omgeving. Met behulp van theorie en vooral via het ervaren en voelen, ga je herkennen hoe adem kan zorgen voor ruimte en ontspanning en welke mechanisme er in het lijf actief zijn om jezelf te beschermen. 

Als eerste is er aandacht voor de ademhaling. Je leert wat een optimale ademhaling is en waar jouw aandachtspunten zijn. 
Wanneer de basis gelegd is gaan we met verschillende ademhalingstechnieken aan de slag om ontspanning te brengen, het lichaam te activeren en om lokale spanningen in het lichaam -zoals in de buik en rug regio- helpen te ontspannen. Er wordt ook gebruik gemaakt van de stem om ruimte te maken in het lijf. En nee, hiervoor hoef je niet mooi te kunnen zingen!

Door met aandacht bij jezelf en de adem te zijn in zowel rust als beweging, gaan we oefenen wat jouw veilige, ontspannen ruimte is. Dit doen we individueel en ten opzichte van de omgeving en anderen. Hierbij kijken we o.a. wat de spanningen zijn die zintuiglijke waarnemingen oproepen en hoe de overtuigingen die in het leven gevormd worden jouw impulsen sturen. 

In de cursus maak ik gebruik van mijn kennis als fysiotherapeut, manueel therapeut en sensi therapeut. Er worden verschillende methodieken toegepast uit mijn opleidingen in ademhalings- en lichaamswerk. 
 

Verandering begint, door één stap in een nieuwe richting te zetten. Doe je mee?

 


Op de locatie Nijmegen (Hypericon: 1e verdieping in de grote zaal) bestaat de groep uit maximaal 8 deelnemers. 

De cursus is op vrijdag van 14.00 - 16.30 uur. De investering voor de cursus is €95.-

Data zomer basiscursus: 2 juni en 30 juni 2023

 

 

Heb je vragen, neem dan contact met mij op. 
Aanmelden kan via contact