Sensi Therapie

De manier om de mens in zijn totaliteit te behandelen

Wat is Sensi Therapie

Gezondheid en geluk is een actief proces, waarbij lichaam en geest in balans zijn. Het eigen vermogen tot herstel wordt in deze situatie gebruikt om gezond te blijven. Wanneer deze balans er niet voldoende is, ontstaan er (kleine) klachten of word je ziek.
Sensi Therapie kan ondersteunend zijn om de balans terug te brengen, zodat jij met jouw eigen kracht, bewustzijn en het zelfherstellend vermogen aan de slag kan.
Jij staat hierbij centraal, met alles wie je bent en hoe je in het leven staat. Elke vraag die jouw leven beïnvloedt, is hiermee aan te pakken! Het is geschikt voor iedereen: voor baby's, kinderen als ook volwassenen. Het werkt goed naast (reguliere) behandelingen en medicatie en kan tijdens medische behandelingen extra ondersteuning bieden.

Veel voorkomende vragen zijn: 

  • Emotionele problemen zoals: angst, verdriet, stress, onzekerheid, woedeaanvallen, depressie, bedplassen, slaapproblemen (ook bij kinderen en baby’s)
  • Burn-out, overspannenheid, gevoel van opgebrand zijn
  • Allergieën, eczeem, jeuk, huiduitslag, schimmelinfecties
  • Weinig zelfvertrouwen, niet lekker in je vel zitten, moeilijk grenzen aan geven
  • Hoog sensitiviteit (HSP)
  • Kinderen of volwassenen met autisme, ADHD , ADD en PDD-NOS
  • Darmklachten, prikkelbaar darm syndroom (PDS)
  • Lichamelijke klachten: spier- en gewrichtsproblemen, hoofdpijn, buikpijn, menstruatieproblemen en overgangsklachten
  • Chronisch ziek zijn en ernstige ziektebeelden

In één consult komen altijd 3 fases voor. Ik meet als eerste de energie uit en kijk of deze voldoende is om naar de tweede fase van de behandeling te gaan.
Soms is het nodig om de energie te herstellen door drukpuntbehandeling of energetische technieken. Om gifstoffen uit het lichaam weg te halen kunnen remedies of orthomoleculaire preparaten ingezet worden. 
De volgende stap in het consult begint waar het herstelproces op gang komt. Dit kan bestaan uit o.a. emoties vrijmaken met EFT, drukpuntbehandeling op meridiaanpunten, massagetechnieken, helende (energetische) technieken of holistic pulsing.
In de laatste fase van het consult wordt uitgemeten wat jij nodig hebt, om het proces dat op gang is gezet, voort te kunnen zetten. Wegnemen van de oorzaken van de hulpvraag en stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam is hierbij een onderdeel. In deze laatste fase meet ik ook het voedingspatroon en allergieën uit.

Mijn medische achtergrond als Fysio- en Manueel Therapeut ondersteunt mijn werk als Sensi Therapeut.

De behandeling Sensi therapie wordt vergoed door zorgverzekeraars. Kijk hier wat de voorwaarden zijn.